Merhabalar, ben Kübra.
Kitapları ve kitap okumayı çok seviyorum. Kitaplar benim yol arkadaşlarım ve bazen de çıktığım yolculuklardır. Küçüklüğümden beri her türlü alanda kaliteli olduğuna inandığım kitapları okurum. Okuyup genelde de olumlu düşüncelere sahip olduğum kitaplar ile ilgili yorumlarımı mümkün olduğunca spoilera bulaşmadan yazıyorum. Yazma amacım okuduğum kitapları unutmamak iken bir taraftan da ne okusam diye düşünen arkadaşlarıma fikir olmaya evrildi. Kenara köşeye de ruha gıda kendi çektiğim fotoğrafları serpiştirdim, umarım keyif alırsınız.

Mutlu okumalar!

6 Aralık 2018 Perşembe

Antika Titanik

Antika Titanik


Murat Menteş'ten bir klasik Antika Titanik

Artık kendi tarzını oturtmuş, ve benim zekasına ve ansiklopedik bilgilerine hayran bir yazardır Murat Menteş. Kitaplarını elinize aldığınızda beklentinizi karşılar, su gibi akan hikayeleriyle ve genellikle süpriz sonlarıyla da mutlu eder kendisi. Özellikle bazı cümleleri vardır ki içerisindeki espiriyi iki üç kez okuyunca alırsınız, çoğu cümlesi ilginç bir bilgi barındırır, şiirseldir, okudukça okurtur. 


Muhtemelen Murat Menteş'in okumadığım kitabı yoktur, her bir kitabını da ayrı ayrı sevdiğimi söylemem gerekir. Bilim kurgulu polisiye - aksiyon gibi ilginç tarzı benim hoşuma gidiyor.

Antika Tinatik'te diğer romanlarından biraz farklı derecede bilim kurgu buldum ve küreselleşmiş bir hikaye benimsenmiş. Olaylar başlarda ve hatta romanın ortasına kadar açıkcası fazlasıyla kopuk ilerliyor ve bir anda da çözüme kavuşuyor. Bir çırpıda bu tür entrika hikayelerinin çözülmesi bana önünüze gelen muhteşem bir cheesecake'i bir çırpıda bitirmeğe, hani yanında efendim sade bir kahvesi olanmadan yemeğe benziyor. Tadını çıkartamadan, yavaş yavaş sindiremeden bu tür çözümlerin olmasını sevmiyorum. Bence sayın Menteş, hikaye ilerlerken çözüme ilişkin yeterince ipucu verdiğini sanıyor fakat bunlar o kadar az ve kopuk ki okur bunu birleştirecek vakti bulamadan sonunda bir çırpıda gizem çözülüyor. 

Antika Titanik'te Menteş'in zekasına yakışır bir karakter kurgusu var fakat ah keşke bunlar daha derli toplu olsa. 

Son eleştirim de sayfa sayfa romanda yer kaplayan istatistiklere, yoruyor, bağlanmıyor ve çogu zaman anlamsız. Aforizmaların yoğunluğu da her kitabında biraz artıyor gibi, kararında bırakmakta fayda sanki..


Hiç yorum yok: