Merhabalar, ben Kübra.
Kitapları ve kitap okumayı çok seviyorum. Kitaplar benim yol arkadaşlarım ve bazen de çıktığım yolculuklardır. Küçüklüğümden beri her türlü alanda kaliteli olduğuna inandığım kitapları okurum. Okuyup genelde de olumlu düşüncelere sahip olduğum kitaplar ile ilgili yorumlarımı mümkün olduğunca spoilera bulaşmadan yazıyorum. Yazma amacım okuduğum kitapları unutmamak iken bir taraftan da ne okusam diye düşünen arkadaşlarıma fikir olmaya evrildi. Kenara köşeye de ruha gıda kendi çektiğim fotoğrafları serpiştirdim, umarım keyif alırsınız.

Mutlu okumalar!

1 Aralık 2018 Cumartesi

4 Enişte 1 Cenaze

4 Enişte 1 Cenaze


Bilenler vardır aranızda Küsurat Burak Aksak tarafından kurulmuş, genellikle genç-girişimci yazarların kitaplarını çıkaran yeni bir yayınevi. Duygu Yazıcıoğlu'nun ilk romanı 4 Enişte 1 Cenaze kitabı benim Küsurat yayınevi olmasından dolayı çekti açıkcası. 

Duygu Yazıcıoğlu'nun bu romandaki çizgisi, Burak Aksak, Selçuk Aydemir, Murat Menteş, Alper Canıgüz gibi kara mizah türünde. Doğrusunu söylemek gerekirse, kara mizahı hiç bir kadın yazardan okumadığım için kitabı alırken beklentim çok yüksekti ve mümkün olan en kısa zamanda merakla başladım okumaya. Her ne kadar bir solukta - tam olarak Ankara İstanbul tren yolculuğu kadar- kitabı bitirsem ve genel olarak okurken merakımı kaybetmeden devam edebilsem de bazı noktoları eleştirmeden edemeyeceğim :)

Öncelikle, kitabı elinize alıp ilk sayfasını açtığınızda sizi evren ve galaksi hakkında konuşarak karşılıyor, ki bu başta normal çünkü kitabın kapağı da göbüşü dünyaya dönmüş bir dayımız. Fakat, bu kadar, yani bu hikaye "galaksisel bir geniş aile parodisi" değil diyorsunuz. Sanırım galaksi ve parodi ile gönlümü çelince, benim beklentim biraz da olsun hikayenin uzayda geçmesi falandı.

Diğer nokta ise, karakter isimleri ile ilgili oynamalar ve göndermeler. Bu oyunları genelde Murat Menteş yaptığı için bana bu romanda oturmamış geldi çünkü bağlatısız oynamalara yönelterek ucuz göstermiş hikayeyi.

Yine de komedi alanında kesinlikle daha fazla kadın yazara ihtiyacımız var, ajans insanı tanımlaması, plaza insanları ve enişteler, iki evrenin çatışması çok sade bir dil ve akıcı bir şekilde ilerliyor, okumaya devam..  

Hiç yorum yok: