Merhabalar, ben Kübra.
Kitapları ve kitap okumayı çok seviyorum. Kitaplar benim yol arkadaşlarım ve bazen de çıktığım yolculuklardır. Küçüklüğümden beri her türlü alanda kaliteli olduğuna inandığım kitapları okurum. Okuyup genelde de olumlu düşüncelere sahip olduğum kitaplar ile ilgili yorumlarımı mümkün olduğunca spoilera bulaşmadan yazıyorum. Yazma amacım okuduğum kitapları unutmamak iken bir taraftan da ne okusam diye düşünen arkadaşlarıma fikir olmaya evrildi. Kenara köşeye de ruha gıda kendi çektiğim fotoğrafları serpiştirdim, umarım keyif alırsınız.

Mutlu okumalar!

19 Mart 2020 Perşembe

Toz Gibi Yıldızlar

Toz Gibi Yıldızlar 


Isaac Asimov'un Galaktik İmparatorluk serisinin ilk kitabı Toz Gibi Yıldızlar, 1950'li yıllarda yazılmış en başarılı bilimkurgu eserlerlerinden birisidir. Serinin diğer kitapları Tanrılar ve İmparatorlar ve Zamandan Kaçış benim de henüz okumadığım kitaplar arasında yer alıyor şimdilik.

Toz Gibi Yıldızlar, benim okuduğum ilk Isaac Asimov kitabı olmasa da kendisinden okuduğum ilk galaktik seri. Hayal gücünün çok geniş oldugunu özellikle Ben, Robot serisinden bildiğim yazarın bu serisinde de yarattığı gezegen düzeninin bağlantılarını ve geniş olay örgüsünü, devamlılığı nasıl sağlayacağını görmüş oldum. Özellikle ana karakter Widemos efendisinin oğlu olan Biron Farall'i yavaş yavaş işlemesi ve bir kilit gibi açması olay örgüsünün derinliğini de sona saklayışı yazarın hayal gücünü ortaya çıkaran detayları oluşturdu. Bundan sonraki serilerde de neler olacağı merak konusu çünkü romanın bitişi resmi bir başlangıcı simgeledi.

Otostopçunun Galaksi Rehberi dolayısı ile aslında bir Douglas Adams hayranı olsam da Isaac Asimov'ın da bilimkurgu konusunda çok iyi olduğunu söyleyebilirim, iki serinin tarzı kesinlikle çok farklı. Adams'ın kendine has karşısında bir topluluk varmış da gösteri yapıyormuş gibi diyaloğa dönüştürdüğü anlatım tarzı ile Asimov'un romanlaştırılmış yazım sitli kesinlikle çok farklı ama bir taraftan da hikayeye inandırıcılık kattığını söyleyebilirim. 

Serinin diğer kitaplarını da olay örgüsü unutulmadan okumak lazım..