Kurtlarla Koşan Kadınlar

Estes, öyküleri ve bunların derin arketipsel anlamlarını özellikle kurtlarla koşan vahşi kadına anlatıyor kitabında. Kadınlar ve Kurtlar arasında kurduğu psişel bağlantı ile etraflarına olan tutumları ve tutkularını özdeşleştirerek nasıl her kadının vahşi bir kurt kadın olarak yaşaması gerektiğini anlatıyor. Bu vahşi kadının her ne kadar kaybedilmiş ya da hissisleştirilmiş olsa da mutlu bir şekilde yaşamak isteyen herkesin içinde olduğunu söylüyor. Her bir öykü kadın psişesine dair bir ders niteliğinde, ya etrafımızda gördüğümüz ya da bizzat kendi döngüsünde olduğumuz. Her bir öykü aynı zamanda bir arketipin açıklanması ve nasıl algılanması gerektiğinin gösterimi şeklinde. Kadınlara vahşi kadını nasıl içerisinde yaşatması gerektiğini ve erkeklere de kadınlarla bu noktada nasıl buluşmaları gerektiğini mitler ve sunduğu çözümler ile sunuyor.
Bu kitap ile karşılaşmam, elime alıp ilk sayfalarını çevirmem, içerisinden bir hikaye okumam ve anında sipariş vermem benim için biraz romantik bir havada tesadüfen oldu doğrusu. Bu etkilenme ile de hızlıca okumaya başladım fakat, sindirmem ve bitirmem de biraz zaman aldı. Heralde içerisindeki iyileştiricilikten yararlanabilmem için tam da bu zaman okunup bitirilmeliydi. Ansiklopedi niyetine kullanacağım, arasıra iç sıkıntısında okuyacağım nadir bir kitap olacak kendisi. Zaten tek bir sefer kesinlikle tam olarak kitabı anlamaya ve bazı öğretileri hayata geçirmeye yetmiyor.
Kitabın içerisindeki öğretici arketipler, mitler, piskoanaliz öğretileri ve bazı terapide kullanılabilecek telkinler sebebi ile bu kitabın bazı çevreler tarafından yetkin olmayan kişiler tarafından terapi maksatlı kullanılmaya çalıştığını duydum ve çok rahatsız oldum. Estes'in ömrünü adayarak anladığı ve kullandığı terapi tekniklerini kendisinin bir kitabını okuyarak uygulamak ne kadar akıllıca olur sorgulanır doğrusu. Bu yüzden bence herkes bu kitabı kendi kendine okuyup çıkaracağı dersleri kendisi belirlemelidir :)