Merhabalar, ben Kübra.
Kitapları ve kitap okumayı çok seviyorum. Kitaplar benim yol arkadaşlarım ve bazen de çıktığım yolculuklardır. Küçüklüğümden beri her türlü alanda kaliteli olduğuna inandığım kitapları okurum. Okuyup genelde de olumlu düşüncelere sahip olduğum kitaplar ile ilgili yorumlarımı mümkün olduğunca spoilera bulaşmadan yazıyorum. Yazma amacım okuduğum kitapları unutmamak iken bir taraftan da ne okusam diye düşünen arkadaşlarıma fikir olmaya evrildi. Kenara köşeye de ruha gıda kendi çektiğim fotoğrafları serpiştirdim, umarım keyif alırsınız.

Mutlu okumalar!

15 Kasım 2017 Çarşamba

Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri

Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri

Mehmet Genç isimli bir gencin işini gücünü bırakıp önce kısa zamanlı-gidip dönmeli sonra ise uzun süreli yaptığı seyahatlere çıkması ile başlamış bu kitabın da macerası. Kendisi gezgin olmasının yanı sıra profosyonel bir fotografçı. Aslında gezileri esnasında çektiği fotograflar ile sosyal medya fenomeni oldu ve muhtemelen onbinlerce(daha fazladır ama bu benim için çok demek zaten) takipçisi var. Kitabın başlangıcında gezmeye olan tutkusunun nasıl başladığını, maddi kaynağı nasıl sağladığını ve ilk nerelere gittiğini de yazdığı için yeni başlayanlar, başlamak isteyenler, benim de hayalim seyyah olmak diyenler varsa gerçekten güzel bir rehber Rotasız Seyyah.

Öncelikle bu kitabı kesinlikle edebi bir kaygı gütmeden okudum, öyle bir beklentim yoktu ve zaten bunu da gezi türündeki kitap raflarından aldım. Okuduğum hikayelerin birçoğunu da ilham verici buldum, gezilen görülen yerler yaşanılan deneyim sonsuz elbette. Çok içtenlikle yazılmış tecrübeler hepsi..Fakat ( evet fakat), bazı hikayeler ilginç değildi ve gerçekten sıradandı muhtemelen yurtdışına çıkan herkesin başından olaylardı. Bu kısımda eleme yapmak yapımcıya düşerdi heralde :P Hikayeler arasında bağlantılar eksik, belirli bir düzene göre ilerlemiyor ve ikili diyaloglar çok basit yazılmış.

Seyyahın genelde bölümlerin sonuna eklediği ilgili fotograflar ve videoları çok beğendim, okumayı hem eğlenceli hale getiriyor hem de kendinizi birebir orada hikayeyi yaşamış hissi veriyordu. Ayrıca yerli köylüler ile ilgili kısımlar da çok ilgi çekici.

Dikkat, içinizde gezgin bir kuş kanatlanmaya hazırsa kitabı almakta acele etmeyin zira yerinizde duramıyorsunuz..


12 Kasım 2017 Pazar

Mahalleden Arkadaşlar

Mahalleden Arkadaşlar


Muhtemelen herkesin dizi senaryoları ile tanıdığı Selçuk Aydemir’in yine dizi tadında yazdığı kitap Mahalleden Arkadaşlar. Kardeş Payı ile Mahşeri Cümbüş benim çok sevdiğim yapımlarından.

Eskilerin mahallesinde, henüz atarilerin yerini bilgisayarlar almamış, çocukların sabah 7 akşam 9 dışarıda takılabildiği zamanlarda, 9 yaşında hayli afacan bir erkek çocuğunun kendi kafasında büyük lider, reis insafsız çeteci sıfatlarını yakıştırdığı İsmail’e özenmesi ve bununla birlikte kendi çete kurma çabası trajikomik olaylar ile anlatılıyor. Bu süre zarfında çocuk gözünden annesini, babasını ve arkadaşlarını tanıyor, ilk hayal kırıklıkları, başarıları, özlemleri, kazançları ve uğradığı ihanetleri görüyoruz. 

Aydemir’in şahsına münhasır içtenliği bence yarattığı hikâyeleri okuyucuya sımsıkı bağlayan etkenlerden bir tanesi. Hızlı ilerleyen, kolay okunan ve komik bir kitap olmuş Mahalleden Arkadaşlar. Tarz olarak (ve çocuk karakterin büyümüşte küçülmüş yapısı için) ben hikâyeyi yine Aydemir gibi afili filintalar tayfasından Alper Canıgüz’ün Alper Kamu öykülerine benzettim.


Liseden Arkadaşlar’ı da bununla birlikte aldım, araya daha sıkıcı okunması zor bazen fazla bilimsel kitaplarımı sıkıştırıp onu öyle okuyacağım, umarım onda da arada kahkaha krizlerine girmem garantidir J